Kalbėsime apie: ✅Tinkamumo vartoti termino teisinis reglamentavimas – kas ir kaip? Kam ir kodėl reikia? Produkto savybės (charakteristikos), įtakojančios tinkamumo vartoti terminą. Vidiniai ir išoriniai veiksniai. ✅Tinkamumo vartoti terminas ir maisto sauga. Maisto produkto mikrobiologinių kriterijų vertinimas ir įtaka maisto produkto tinkamumo vartoti termino nustatymui. ✅Tinkamumo vartoti termino nustatymo būdai ✅Tinkamumo vartoti termino ženklinimas. ✅Jusliniai ir kokybės aspektai. Laboratoriniai tyrimai, analitės, vertinimas. Tiriamų mėginių tinkamas parinkimas, dažnis, mėginių skaičius. ✅Produkto tinkamumo vartoti termino laiko tikrinimo protokolo sukūrimas, dokumentavimas, tinkamumo vartoti termino patvirtinimas. ✅Monitoringas ir tikrinimas (verifikavimas).
Lietuvių
PATIRTIS. PROFESIONALUMAS. PASITIKĖJIMAS.
Seminaru siekiama suteikti visapusiškų teorinių bei praktinių žinių apie maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymą, maisto saugos, pakuotės, maisto produktų mikrobiologinių kriterijų įtaką maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymui. Seminaro metu dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti darbinėje praktikoje siekiant užtikrinti saugių ir kokybiškų maisto produktų tiekimą į rinką.