Seminaro metu sužinosite
09.00 – 09.15
Trumpa informacija apie IFS standartų grupę, privalumus, IFS logistics taikymo sritį.
09.15 – 09.45
Vadovavimas ir įsipareigojimai:
maisto saugos politika, maisto saugos kultūra, organizacinė struktūra, pareiginiai nuostatai, pavadavimas, vadovybinė vertinamoji analizė.
09.45 – 10.00
Kokybės ir maisto saugos vadybos sistema:
dokumentų ir įrašų valdymas;
RVASVT – RVASVT grupės sudarymas, srauto diagramos parengimas, rizikos veiksnių analizė, SVT ir VT išskyrimas, SVT ir VT planas, monitoringas, koregavimo veiksmai, SVT validacija, verifikavimas;
RVASVT pavyzdys transportavimo procesui.
10.00 – 10.10
Pertraukėlė.
10.10 – 11.00
Žmogiškieji ištekliai:
asmens higiena ir mokymai, darbuotojų persirengimo patalpos.
Logistikos paslaugų teikimas 1 dalis:
orientavimasis į vartotoją ir sutarčių suderinimas, tiekėjų ir paslaugų teikėjų veiklos kontrolė;
specialūs medžiagų tvarkymo / laikymo reikalavimai;
atsekamumas;
produktų falsifikavimas ir produktų apsauga;
infrastruktūra – įmonės išorė, sandėliavimas ir tvarkymas.
11.00 – 11.10
Pertraukėlė.
11.10 – 12.00
Logistikos paslaugų teikimas 2 dalis:
valymas ir dezinfekavimas;
atliekų valdymas;
kenkėjų monitoringas ir kontrolė;
prekių priėmimas, laikymas, sandėliavimas ir išleidimas;
transportas;
priežiūra ir remontas;
įranga.
Matavimai, analizė, gerinimas:
vidaus auditas;
įmonės inspekcijos;
proceso validacija ir kontrolė;
matavimo ir monitoringo prietaisų kalibravimas, reguliavimas ir tikrinimas;
skundų iš institucijų ir klientų valdymas;
neatitikčių ir neatitiktinių produktų valdymas;
nuokrypių, neatitikčių, korekcijų ir koregavimo veiksmų valdymas.